top of page
Search
landbasedesign

Len dobroty, žiadne čary


Tekvica Hokkaido
Tekvica Hokkaido

Ako sa blíži Sviatok všetkých svätých, alebo Halloween, pokračuje veľa záhradkárov so zberom plodov tohtoročnej úrody. A tekviciam rôzneho druhu sa darilo veľmi dobre v tropických horúčavách tohto leta.

A kto by si nedal zapekanú zeleninku, koláče a polievky z nich. A ak máte aj čerstvé či sušené bylinky a cesnak, zdravé a rýchle jedlo môže byť zachvíľu na stole.


Čo treba:

1 Hokkaido tekvička

4 polievkové lyžice olivového oleja, alebo podľa vášho výberu

1 polievková lyžica čerstvého nasekaného tymiánu

1 strúčik cesnaku

soľ

čierne korenie

vegánska alternatíva nastrúhaného syra - napr. na kokosovom základe


Postup:

1. Nahrejte trúbu na pečenie na 180 °C.

2. Tekvicu umyjeme, nelúpeme, lebo Hokkaido tekvice majú dobrú jedlú šupu.

3. Rozrežte tekvičku na polovicu, vyberte semienka a rozporcujte obe polky na mesiačiky o hrúbke asi 1 cm.

4. Zmiešajte olej s korením, rozotretým censkom a tymiánom. Pnorte každý mesiačik do olejovej zmesi a rozložte na pekáč, vystlaným papierom na pečenie.

5. Pečte v trúbe po dobru 30 minút. Keď tekvica zmäkne je hotová. Posypte ju drvenou alternatívou syra pri vytiahnutí z trúby.

6. Podávajte s obľúbenou vegánskou majonézou, alebo s alternívnym dressingom, či šalátom.


Len dobroty, žiadne čary!

Dobrú chuť!




2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page