Ako sa blíži Sviatok všetkých svätých, alebo Halloween, pokračuje veľa záhradkárov so zberom plodov tohtoročnej úrody. A tekviciam rôzneho druhu sa darilo veľmi dobre v tropických horúčavách tohto leta.
A kto by si nedal zapekanú zeleninku, koláče a polievky z nich. A ak máte aj čerstvé či sušené bylinky a cesnak, zdravé a rýchle jedlo môže byť zachvíľu na stole.
Čo treba:
1 Hokkaido tekvička
4 polievkové lyžice olivového oleja, alebo podľa vášho výberu
1 polievková lyžica čerstvého nasekaného tymiánu
1 strúčik cesnaku
soľ
čierne korenie
vegánska alternatíva nastrúhaného syra - napr. na kokosovom základe
Postup:
1. Nahrejte trúbu na pečenie na 180 °C.
2. Tekvicu umyjeme, nelúpeme, lebo Hokkaido tekvice majú dobrú jedlú šupu.
3. Rozrežte tekvičku na polovicu, vyberte semienka a rozporcujte obe polky na mesiačiky o hrúbke asi 1 cm.
4. Zmiešajte olej s korením, rozotretým censkom a tymiánom. Pnorte každý mesiačik do olejovej zmesi a rozložte na pekáč, vystlaným papierom na pečenie.
5. Pečte v trúbe po dobru 30 minút. Keď tekvica zmäkne je hotová. Posypte ju drvenou alternatívou syra pri vytiahnutí z trúby.
6. Podávajte s obľúbenou vegánskou majonézou, alebo s alternívnym dressingom, či šalátom.
Len dobroty, žiadne čary!
Dobrú chuť!
Comments